Κατάθεση ψυχής, υπερπροσπάθεια, αλλά αποκλεισμός στα πέναλτι με λανθασμένη και άδικη απόφαση

Ο Π.Ο.Α ήταν μαχητικός, είχε διάθεση, πάθος και τα έδωσε όλα για 120+ λεπτά νωρίτερα (12/9) στο Ατσαλένιο κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα τον ΓΣ Ηλιούπολης, για την Β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Προηγήθηκε με 3-1, ισοφαρίστηκε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας, ήταν καλύτερος στην παράταση όμως το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί, οι διαιτητές με μια απόφαση παντελώς άδικη και 100% λανθασμένη, ακύρωσαν την μεγάλη απόκρουση του Γιαγκιόζη που έδινε συνέχεια στην διαδικασία. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Κράσι στην δεύτερη ευκαιρία και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Η ομάδα μας έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Μιγκέλ Ολιβέιρα, σκόραρε στο 15'. Ο Πορτογάλος με φοβερή ατομική ενέργεια, πέρασε, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ "έγραψε" το 1-0. Στο 34ο λεπτό ο Σένκα εκτέλεσε το φάουλ και ο Αννιτσάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και εν συνεχεία ο Σαμουηλίδης στα δίχτυα διπλασιάζοντας τα τέρματα των γηπεδούχων.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Ταβάρεζ, όμως οι "πράσινοι" ανέκτησαν προβάδισμα δύο γκολ με τον Καϊμακαμούδη να στέλνει με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από τρομερή προσπάθεια και τελική πάσα του Ολιβέιρα για το 3-1, σκορ με το οποίο έκλεισε το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, η Ηλιούπολη μείωσε νωρίς (49') στο σκορ με κοντινή προβολή του Ντινιωτάκη για το 3-2. Από κει και πέρα το ματς ήταν ισορροπημένο και οι παίκτες του Ανέστη Αναστασιάδη κρατούσαν την πρόκριση δεχόμενοι ανά διαστήματα πίεση αλλά όχι μεγάλες ευκαιρίες. Από την άλλη το σουτ του Κερμενίδη για το 4-2 πέρασε άουτ, ενώ ο Τσιρούδης έστειλε την μπάλα γκολ όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Το σοκ ήρθε στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν έγινε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Αννιτσάκης έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας μας για την ισοφάριση.

Στην παράταση ο Π.Ο.Α ήταν σαφώς καλύτερος. Κράτησε την μπάλα, δημιούργησε προϋποθέσεις με ηρεμία και μαζί καλές φάσεις για το γκολ. Στην μεγαλύτερη, ο Κερμενίδης έπιασε εξαιρετικό σουτ κι ανάγκασε τον Λέτσο σε μια εξίσου εξαιρετική απόκρουση. Παρέμεινε το 3-3.

Στην διαδικασία των πέναλτι οι δύο τερματοφύλακες ήταν τρομεροί. Συνολικά χάθηκαν 3 για κάθε ομάδα στις 5 πρώτες εκτελέσεις. Στο 6ο πέναλτι ο Λέτσο απέκρουσε ξανά και το ίδιο έκανε λίγο αργότερα και ο Γιαγκιόζης, όμως διαιτητής και βοηθός πήραν μια αδιανόητη απόφαση.

Έδωσαν επανάληψη στην εκτέλεση, με τον Γιαγκιόζη όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία να πατάει καθαρά την γραμμή του τέρματος. Στην δεύτερη εκτέλεση ο Κράσι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του στην επόμενη φάση.

Κατάθεση ψυχής, μεγάλη θέληση και πάθος από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, με πικρία και την αίσθηση της αδικίας για την τελική έκβαση.

Οι συνθέσεις:

 

Π.Ο.Α: Γιαγκιόζης, Σαμουηλίδης(81′ Χατζηανδρέου), Σαβουϊδάκης(91′ Λέλεκας), Τσιρούδης(81′ Γιαλυτάκης), Σένκα(73′ Νίκολι), Καϊμακαμούδης(93′ Βοργιάς), Κερμενίδης, Ολιβέιρα, Μειρέλες, Πατινιώτης, Αννιτσάκης

Ηλιούπολη: Λέτσο, Πολίτης(46′ Γεωργιάδης), Μπουσάι, Κρητικός, Ρέτζο(81′ Τσάκαλος), Μαλάι(81′ Τόσκα), Γάγγος, Ταβάρες(71′ Κράσι), Γεμιστός, Ζέλο, Ντινιωτάκης(111′ Λάμπι)

Χορηγοί Μεταφοράς

Χορηγοί Ομάδας

Top