Κυριάρχησε και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς κόντρα στην Αναγέννηση ο Π.Ο.Α!

Σε ένα ματς που είχε την υπεροχή, τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας καθόλη την διάρκειά του, ο Π.Ο.Α επικράτησε με 1-0 παρά τις πολλές και μεγάλες ευκαιρίες, χάρη σε γκολ του Γιάννη Δωματά στο 37' και πήρε μια σημαντική νίκη απέναντι στην Αναγέννηση Ιεράπετρας.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και πίεσαν για ένα γρήγορο γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 7' με το σουτ από καλή θέση του Πατινιώτη, η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ λίγο αργότερα το δοκάρι αρνήθηκε στον Μέμμο το 1-0. Ο αριστερός οπισθοφύλακας του Π.Ο.Α είχε ακόμα ένα καλό σουτ στο 15' που είχε ξανά την ίδια κατάληξη. Ο Γιώργος Μέμμος στάθηκε άτυχος εκ νέου όταν πήρε την κεφαλιά στο 22ο λεπτό αλλά το οριζόντιο δοκάρι του είπε πάλι "όχι". Οι "πράσινοι" συνέχισαν να ασκούν πίεση και στο 26ο λεπτό απείλησαν και πάλι με τον Πατινιώτη, που ανάγκασε τον Χαραλαμπάκη να στείλει την μπάλα κόρνερ με ωραία απόκρουση. Στο 36' ο Πάλι αποβλήθηκε καθώς αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μαρκάρισμα πάνω στον Δωματά, ο οποίος τον απέφυγε ωραία και έφυγε στον χώρο. Πανομοιότυπο και σχεδόν στο ίδιο σημείο, το μαρκάρισμα της πρώτης κίτρινης κάρτας πάνω στον Ρουμπάκη από τον αμυντικό της Αναγέννησης.
Ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ που κυνήγησε τόσο ο Π.Ο.Α. Ο Σένκα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Δωματάς πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Χαραλαμπάκη για το 1-0. Η μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος ήταν ένα σουτ του Μερκούρι στο 44' εντός περιοχής, το οποίο πέρασε άουτ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης το σύνολο του Αντώνη Ανδρουλάκη μπήκε και πάλι με το πόδι στο γκάζι κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες για το 2ο γκολ. Αρχικά με το ξεκίνημα ο Σένκα πήγε προς την περιοχή, έβγαλε ωραία πάσα στον Ρουμπάκη, εκείνος πλάσαρε αλλά ο Χαραλαμπάκης έκανε σωτήρια επέμβαση, ενώ στο 51' σε μια φάση διαρκείας, Αννιτσάκη και Αναστασιάδης σούταραν πάνω στα σώματα και το τελευταίο σουτ από τον Νίκο Κεμρενίδη πήγε έξω από τα δοκάρια. Καλή στιγμή για τους Λασιθιώτες στο 57' με τον Καλλιμάνη αφύλαχτο να σουτάρει από καλή θέση και να στένει την μπάλα άουτ μετά από κόρνερ. Το 2ο γκολ για τους "πράσινους" δεν ήρθε ούτε στο 68ο λεπτό, όταν ο Μανόλης Ρουμπάκης πρόλαβε την έξοδο του Χαραλαμπάκη, πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η Αναγέννηση Ιεράπετρας προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση όμως ο Καλλιμάνης αστόχησε ξανά λίγα λεπτά μετά από πλάγια θέση.
Στην συνέχεια και συγκεκριμένα στο 87' δύο παίκτες που είχαν περάσει ως αλλαγή συνεργάστηκαν άψογα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Νίκολι πέρασε πολύ ωραία πάσα και ο Καλαϊτζάκης πλάσαρε στα δίχτυα, όμως η σημαία στο βάθος ήταν σηκωμένη. Τελευταία καλή στιγμή το καλό πλασέ του Νίκολι μετά την πάσα του Ρουμπάκη που δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Το 1-0 παρέμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα και η ομάδα μας βάζει τρεις βαθμούς στο σακούλι και συνεχίζει με την ίδια διάθεση, το ίδιο ποδόσφαιρο και στόχους.

Επόμενη στάση τα Χανιά και η έδρα του Πλατανιά την ερχόμενη Τετάρτη 26/5. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΟΑ: Γιαγκιόζης, Νάτος, Αναστασιάδης, Ρουμπάκης, Τσιρούδης(82΄ Καλαϊτζάκης), Δωματάς(82΄ Χατζηανδρέου), Σένκα(62΄ Ξυλούρης), Κερμενίδης, Μέμμος(72΄ Νίκολι), Πατινιώτης, Αννιτσάκη

Αναγέννηση Ιεράπετρας: Χαραλαμπάκης, Πυθαρούλης, Χατζάκης, Πάλι, Ζαμπετάκης, Κωτσοβός, Μερκούρι, Μανουσάκης(62΄ Γρηγοράκης), Καλλιμάνης, Λαθούρης, Τζουανάκης

Χορηγοί Μεταφοράς

Χορηγοί Ομάδας

Top