Με ΓΣ Ηλιούπολης στο Ατσαλένιο η ομάδα μας στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας!

Μια καλή ομάδα με υψηλές βλέψεις θα αντιμετωπίσει ο Π.Ο.Α στον επόμενο γύρο του θεσμού του Κυπέλλου μετά την νίκη του επί του ΑΟ Πυλίου Κω την περασμένη Κυριακή στο Ατσαλένιο με 3-2.

 

Ο Ανέστης Αναστασιάδης και οι ποδοσφαιριστές του προετοιμάζονται κατάλληλα για την επόμενη πρόκληση με στόχο ακόμα μια πρόκριση.

 

 

 

Ίδρυση:

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηλιούπολης, γνωστός και με τη σύντμηση Γ.Σ.Η., είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ηλιούπολη, στο Νομό Αττικής, όπου και βρίσκονται οι έδρες των τμημάτων του. Επίσημο έτος ίδρυσής του είναι το 1953 και αγωνίζεται με χρώματα το κόκκινο και το μπλε.

 

Διατηρεί τμήματα ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, υδατοσφαίρισης, κολύμβησης, ρυθμικής γυμναστικής, αντισφαίρισης, τζούντο και στίβου για αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιακών ομάδων.

 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 δραστηριοποιούνταν τρεις ομάδες ποδοσφαίρου στην περιοχή της Ηλιούπολης: ο Π.Α.Ο. Ηλιούπολης με έδρα την Αγία Μαρίνα και χρώμα εμφάνισης μπλε, η Φλόγα με έδρα το Νησάκι και χρώμα εμφάνισης κόκκινο και ο Διγενής. Το 1967 οι δύο πρώτες, Π.Α.Ο. και Φλόγα συγχωνεύτηκαν. Το χρώμα που καθιερώθηκε ήταν το κυανέρυθρο, το όνομα δε της ομάδας «Γυμναστικός Σύλλογος Ηλιούπολης». Πρώτος πρόεδρος ορίστηκε ο Κ. Πουλιάδης. Το 1953 , δηλαδή παραπάνω από μισό αιώνα πριν, ο εμπνευστής της ιδέας του Γυμναστικού Συλλόγου Ηλιούπολης, Δημήτρης Γενάρης και Παθιασμένος με το ποδόσφαιρο ο Δημήτρης Γενάρης, γέννημα θρέμμα Ηλιουπολίτης οραματίστηκε την ένωση των δύο προπολεμικών σωματείων της πόλης. Τον ΠΑΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ αγωνιζόμενο με μπλε φανέλα και την ΦΛΟΓΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ που συμπλήρωσε το κόκκινο χρώμα στην ιστορική φανέλα του Γ.Σ.Η. Το σήμα δεν θα μπορούσε να ‘χει άλλο σύμβολο από τον Ήλιο με εννιά ακτίνες, όσα τα γράμματα στο όνομα της πόλης. Το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου αγωνιζόμενο για πολλά χρόνια στις τοπικές κατηγορίες της Αθήνας κέρδισε την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία για πρώτη φορά το 1986 όπου αγωνίστηκε για μία μόνο χρονιά πριν γνωρίσει τον υποβιβασμό με απόφαση σκάνδαλο της εποχής και ευρισκόμενη στην κορυφή της βαθμολογίας 2 αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος. Μετά από 20 σχεδόν χρόνια αγωνιστικής αδράνειας στα τοπικά πρωταθλήματα φτάνοντας ως το Β’ τοπικό, το 2005 πήρε την άνοδο για την Γ’ Εθνική κατηγορία. Τα επόμενα τρία χρόνια ο σύλλογος αγωνίστηκε στην Γ’ Εθνική δίνοντας σημαντικά παιχνίδια και κερδίζοντας σημαντικά ντέρμπι μέσα έξω από την Ηλιούπολη με αποκορύφωμα την άνοδο στην Β’ Εθνική κατηγορία.

 

 

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ!!!

Χορηγοί Μεταφοράς

Χορηγοί Ομάδας

Top