Με ψυχή, ενέργεια, πάθος, συγκέντρωση και ανατροπή η μεγάλη νίκη απέναντι στον ΑΟΑΝ!

Ο Π.Ο.Α δεν έχασε λεπτό την συγκέντρωσή του παρά το γκολ στο πεντάλεπτο, έβγαλε στοιχεία μεγάλης ομάδας, κι έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη με ανατροπή (2-1) κόντρα στον Άγιο Νικόλαο, σήμερα (25/4) το απόγευμα στο Ατσαλένιο, παίζοντας παράλληλα το ποδόσφαιρο που θέλει και ξέρει.

Μια νίκη που εκτός φυσικά από υπερπολύτιμους βαθμούς φέρνει μεγάλη ψυχολογική τόνωση ενόψει του ματς στα Χανιά σε τρεις ημέρες.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 6' με το σουτ του Ρουμπάκη όμως έμειναν πίσω στο σκορ στην εξέλιξη της φάσης στο 7ο λεπτό, από ένα πέναλτι σε βάρος του Αναστασιάδη, τουλάχιστον αμφισβητούμενο, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Παπαδόπουλος για το 0-1. Από κει και πέρα οι "πράσινοι" ήταν κυρίαρχοι στο παιχνίδι κι έχοντας την κατοχή της μπάλας προσπάθησαν μεθοδικά να φτάσουν στην αντίπαλη εστία με αξιώσεις, κάτι που κατάφεραν αρκετές φορές, χωρίς αποτέλεσμα όμως στο πρώτο ημίχρονο.

Λίγο μετά το πρώτο τέταρτο στο ματς ο Καϊμακαμούδης έφυγε μόνος του προς την αντίπαλη περιοχή, δέχτηκε ένα πολύ δυνατό μαρκάρισμα από πίσω, με το χρώμα της κάρτας από τον διαιτητή Κουκουράκη ωστόσο να είναι κίτρινο κι όχι κόκκινο.

Η ομάδα μας συνέχιζε να πιέζει και στο 19' μετά από κάθετη του Καϊμακαμούδη, ο Ρουμπάκης βρέθηκε εντός περιοχής όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπένκο. Το ίδιο αποτέλεσμα είχε και η κεφαλιά του Φώτη Καϊμακαμούδη στο 33'. Στο 42ο λεπτό ακολούθησε κλασσική ευκαιρία για τον Π.Ο.Α με τον Χατζηανδρέου να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, όμως το τελείωμα του μετά την πάσα του Ρουμπάκη πέρασε ψηλά άουτ.

Το 0-1 παρέμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, στο οποίο υπήρξαν αψιμαχίες μεταξύ ποδοσφαιριστών, τέσσερις κίτρινες κάρτες και μεγάλες διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηπεδούχων. Συγκεκριμένα ο διαιτητής δεν αφήνει πλεονέκτημα στον Π.Ο.Α ενώ έβγαινε με προϋποθέσεις και κόβει ανεξήγητα την φάση για φάουλ. Φάουλ που δεν εκτελέστηκε ποτέ καθώς σφύριξε την λήξη.

Στην επανάληψη οι παίκτες μας  μπήκαν εξίσου δυνατά και είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 51', όταν ο Καϊμακαμούδης σούταρε και ο Μπένκο απέκρουσε. Η μοναδική σημαντική φάση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 58ο λεπτό, μετά την σέντρα από τα αριστερά και την απόκρουση του Γιαγκιόζη σε σουτ του Χρυσοφάκη στην κίνηση.

Λίγο αργότερα η ομάδα μας διαμαρτυρήθηκε δικαίως για δύο πέναλτι που δεν σφυρίχτηκαν υπέρ της. Στο 66ο λεπτό μια τρομερή ενέργεια του Μανόλη Ρουμπάκη, ο οποίος στο φινάλε της βρέθηκε στο έδαφος με τον διαιτητή να λέει παίζετε και τους γηπεδούχους να αντιδρούν στην απόφαση κι ενώ λίγο πριν υπήρξε αντίστοιχη περίπτωση, με τον Πατινιώτη να φτάνει πρώτος στην μπάλα, ο αντίπαλος να πέφτει πάνω του, με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το ματς.

Μερικά δευτερόλεπτα μετά όμως ο Π.Ο.Α έφτασε στην ισοφάριση με έναν παίκτη που πέρασε σαν αλλαγή, ήταν καταπληκτικός και άλλαξε την ροή του ματς. Ο Λεονάρντο Σένκα έκανε εξαιρετική προσπάθεια από τα αριστερά, μπήκε προς τα μέσα κι "εκτέλεσε" τον Μπένκο για το 1-1.

Στο 77' κι άλλη σημαντική ευκαιρία χαμένη, με τον Ρουμπάκη να κόβει παράλληλα, όμως Μέμμος και Καιμακαμούδης δεν κατάφεραν να στείλουν την μπαλα στα δίχτυα με την προβολή.

Η ανατροπή έγινε 10 λεπτά πριν την συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας με ένα εξαιρετικό γκολ και μέσα σε έξαλους πανηγυρισμούς. Ο Σένκα οδήγησε την μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή, έδωσε στον Ρουμπάκη κι εκείνος βρήκε τον Καϊμακαμούδη που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1 με τον Μπένκο εξουδετερωμένο.

Μετά το γκολ ο ΑΟΑΝ προσπάθησε να ανέβει, χωρίς να απειλεί ουσιαστικά, αντίθετα στα τελευταία λεπτά του ματς Μέμμος και Καϊμακαμούδης βρέθηκαν με έναν αμυντικό, όμως αρχικά δεν έγινε καλή πάσα για το τετ-α-τετ και στην συνέχεια απέκρουσε ο Μπένκο το σουτ του Γιώργου Μέμμου.

Το 2-1 παρέμεινε ως το τέλος και η ομάδα μας πήρε μια μεγάλη νίκη η οποία και με τον τρόπο που ήρθε δίνει μεγάλη ψυχολογία για την συνέχεια και ενόψει του επίσης σημαντικού ματς την ερχόμενη, Μεγάλη Τετάρτη με την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ στα Χανιά.

Παλικαρίσια νίκη με την ομάδα μας να διαμαρτύρεται για τα μεγάλα λάθη από την διαιτησία σε πολύ σημαντικές φάσεις και σημεία του παιχνιδιού.

Να αναφέρουμε ότι οι Χανιώτες είναι στην κορυφή και τους 18 βαθμούς με τον Π.Ο.Α να έχει 16. Ο Ηρόδοτος τρίτος στους 14 ενώ ο ΑΟΑΝ μένει στους 13.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΟΑ: Γιαγκιόζης, Νάτος(60΄ Καλαϊτζάκης), Αναστασιάδης, Ρουμπάκης, Τσιρούδης, Χατζηανδρέου΄(50’ Σένκα-78΄ Σαμουϊλίδης), Καϊμακαμούδης, Κερμενίδης, Γκελοσάνι(60’ Μέμμος), Πατινιώτης, Αννιτσάκης

ΑΟΑΝ: Μπένκο, Δολαψάκης, Μακρυδάκης, Πιθαρούλης, Πάγια(75΄ Χρυσοφάκης Γ), Μαυρής, Διάκος, Χρυσοφάκης, Φουκαράκης, Παπαδόπουλος(27΄ Τζιλάι), Μαρκάκης(72΄ Τσάγκας)

Χορηγοί Μεταφοράς

Χορηγοί Ομάδας

Top